Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Skupina Kofe-in vydala další videoklip, tentokrát k působivé písni Zatmění

Skupina Kofe-in vydala další videoklip, tentokrát k působivé písni Zatmění

25.10.2024 18:31 Hudba » Zaostřeno

Kapela Kofe-in vydává po delší době nový videoklip. Pomalejší píseň Zatmění pochází ze zatím posledního EP této opavské formace KFN, které vyšlo v minulém roce.

Zvětšit obrázek

Jan Kunze ve videoklipu Zatmění.

Song Zatmění je v pomalejším tempu, má filozofický a introspektivní text. Vypráví o hledání smyslu života, cestě, kterou podniká každý člověk. O zápase s pochybnostmi a nejistotami v každém z nás. Autorem textu jsou básník Miroslav Černý a frontman kapely Jan Kunze. Autorem hudby je člen kapely Petr Kunze.

„Ruka na klice“ a „otevírání dveří“ z textu skladby představují podle autorů okamžik rozhodnutí nebo přechodu do nové fáze života. Všichni lidé hledají „správný chrám“, tedy nějaký vyšší smysl nebo místo, kde by našli klid a odpovědi na své otázky. Píseň reflektuje život jako nepředvídatelnou a náročnou cestu, během které člověk hledá své místo ve světě, smysl svého bytí a cestu k něčemu vyššímu.

„Stejně jako se v průběhu života mění každý člověk, mění se i náš přístup k tvorbě. Dnes si dovolujeme zpracovávat vážnější témata, která na posluchače nemusí zafungovat, jak se říká, na první dobrou, ale musí jim dát šanci zarezonovat a do písně se pořádně ponořit,“ dodává za kapelu její frontman Jan Kunze.

Videoklip natočil tvůrčí tým Czech Vibes, se kterými kapela spolupracovala už na videoklipu k duetu Nalézám tě ve stopách s písničkářkou Kaczi.

Zdroj: tisková zpráva kapely

Přečtěte si více z rubriky "Hudba » Zaostřeno", nebo přejděte na úvodní stranu.