Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Divadlo V Opavě se uskuteční divadelní festival KUK zaměřený na tvorbu pro batolata

V Opavě se uskuteční divadelní festival KUK zaměřený na tvorbu pro batolata

12.10.2024 09:39 Divadlo » Zaostřeno

Kulturní dům Na Rybníčku bude letos v říjnu hostit první ročník festivalu KUK v Opavě. Tento jedinečný festival, zaměřený na děti ve věku od 10 měsíců do 3 let, proběhne od 15. do 20. října 2024 a nabídne program plný divadelních představení, her a zábavných aktivit pro batolata i jejich rodiče.

Zvětšit obrázek

Z představení Divadla loutek Ostrava Bato a Lato.
Foto: Roman Polášek

Festival KUK přináší unikátní divadelní představení uzpůsobené potřebám nejmenších diváků. Program je postaven na jednoduchých příbězích, pestrých vizuálních prvcích, hudbě a pohybu, které podporují rozvoj dětské fantazie a smyslů. Malí diváci se mohou těšit na představení Já, ty a to  v podání souboru Damúza, Bato a Lato ostravského Divadla loutek či na Pomerančovou lodičku (Fysioart). „Každé představení je navrženo tak, aby bylo srozumitelné pro ty nejmenší,“ uvedla zástupkyně organizátorů Petra Fusová.

Kromě divadelních inscenací nabídne festival také obří interaktivní hernu, která podporuje rozvoj jemné i hrubé motoriky dětí. Prostor je navržen s důrazem na bezpečnost a podnětné prostředí, kde mohou batolata svobodně objevovat svět a zapojovat své smysly. Rodiče zde najdou prostor nejen pro zábavu, ale také pro inspiraci, jak podpořit rozvoj svých dětí.

Festival KUK se bude konat od 15. do 20. října 2024 v Kulturním domě Na Rybníčku v Opavě. Detailní program, včetně rozpisu představení a dalších aktivit, naleznete na oficiálních webových stránkách festivalu.

Zdroj: tisková zpráva organizátorů

Přečtěte si více z rubriky "Divadlo » Zaostřeno", nebo přejděte na úvodní stranu.