Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Krhut s Kozubem nahráli nové album Přeježděný vztah. Pokřtí ho v prosinci v Gongu

Krhut s Kozubem nahráli nové album Přeježděný vztah. Pokřtí ho v prosinci v Gongu

9.9.2024 13:26 Hudba » Zaostřeno

Hudebník a bavič Jiří Krhut spolu s hercem a komikem Štěpánem Kozubem připravují po čtyřech letech všemi tak dlouho očekávané druhé album. S úspěšným debutovým albem Prásknu bičem několikrát objeli republiku a nyní představují druhou kolekci s názvem Přeježděný vztah, kterou pokřtí 9. prosince v ostravské Multifunkční aule Gong.

Zvětšit obrázek

Štěpán Kozub a Jiří Krhut.
Foto: Petr Hrubeš

Ten trochu češtinářsky neobvyklý název jistě přinutí posluchače a fanoušky ptát se, proč zrovna vztah a proč právě přeježděný? Je to snad metafora vztahu, který Krhut s Kozubem po čtyřech letech společného koncertování už mezi sebou mají? Nebo skrývá snad název v sobě něco jiného? Odpověď možná pozorný posluchač najde ve stejnojmenné titulní písní, ve které autor Jiří Krhut pracuje s tématem „vozíčkářů“. Ale proč takové docela kontroverzní téma?

„Asi před rokem mě oslovila kapela The Tap Tap, složená ze studentů a absolventů Jedličkova ústavu. Přišli s tím, že by chtěli, abych jim napsal nějakou pro ně tematickou píseň. Napadlo mě, napsat song o rozchodu, což není nijak nevšední písňový motiv, ale když se na to podívám optikou dnešního pro mě značně znepokojujícího hyperkorektního světa, tak toto téma v souvislosti s tělesně hendikepovanými dostává úplně jiný rozměr. Spolu s kolegou Kozubem jsme se rozhodli, že ji použijeme jako titulní milostný duet stejnojmenné nové desky, na které se také objeví již pro nás neodmyslitelná Barbara Kanyzová,“ usmívá se Krhut.

Štěpán Kozub k tomu dodává: „Písnička mnou tak zarezonovala a zároveň mě opravdu pobavila, že jsem měl okamžitě před očima scénář k jejímu klipu, na kterém teď s Jirkou pracujeme. Bude to vtipné, akční, ale i dojemné a pravdivé. Nechte se překvapit.“

Na křtu alba, který proběhne 9. prosince v ostravské Multifunkční aule Gong, zazní kromě již známých krhutokozubovských hitů i nové písně včetně Přeježděného vztahu. Oba protagonisty doprovodí kapela složená z části členů kapely Bandjeez.

Jelikož koncerty Krhuta s Kozubem bývají vesměs vyprodané, což loni potvrdila i plná osmitisícová Ostravar Arena, očekává se, že i tento jejich zbrusu nový hudební počin přitáhne početné publikum a najde této populární dvojici i spoustu nových fanoušků.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Hudba » Zaostřeno", nebo přejděte na úvodní stranu.