Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Jaromír Nohavica zazpívá na podporu základní školy v Českém Těšíně zasažené požárem

Jaromír Nohavica zazpívá na podporu základní školy v Českém Těšíně zasažené požárem

16.8.2024 17:19 Hudba » Zaostřeno

Ostravský písničkář Jaromír Nohavica vystoupí 30. srpna na benefičním koncertu, jehož výtěžek bude určen na rychlou obnovu provozu Základní školy Kontěšinec v Českém Těšíně a na co nejrychlejší návrat dětí do školy. Během koncertu kromě Nohavici vystoupí i žáci této školy. Koncert organizuje českotěšínská radnice. Nohavica se s nabídkou benefice škole sám nabídl.

Zvětšit obrázek

Jaromír Nohavica během vystoupení na udílení Cen Jantar.
Foto: Petr Hlubek

Budova školy byla vážně poškozena při požáru, který vznikl 31. července v podkroví sousední obchodní akademie. Do žádné z těchto škol se 1. září nemůžou vrátit žáci, opravy potrvají minimálně několik měsíců.

„V této těžké době jsme svědky ohromné solidarity a podpory, která nám dává sílu pokračovat. Rozhodli jsme se proto uspořádat benefiční koncert na podporu Základní školy Kontešinec s cílem vybavit nové učebny, pořídit nezbytné školní pomůcky a zabezpečit provoz školy v nových prostorách. Vaše finanční podpora nám umožní vytvořit místo pro vzdělávání žáků naší školy,“ uvedla českotěšínská radnice na svém facebooku.

Benefiční koncert Jaromíra Nohavici se uskuteční 30. srpna 2024 od 17 hodin v parku Adama Sikory v Českém Těšíně. Areál parku bude zpřístupněn již od 15 hodin. „Návštěvníky koncertu žádáme o průběžný příchod s časovým předstihem, aby se netvořily fronty před vstupem do areálu,“ uvedli pořadatelé.

Online vstupenky na Benefiční koncert Jaromíra Nohavici lze zakoupit na webových stránkách kulturního centra Střelnice. Pro návštěvníky koncertu bude zajištěno parkování podél ulice Nová Tovární. Dočasné parkoviště bude také zřízeno na úseku ulice nábřeží Míru mezi budovou Střelnice a tenisovými kurty. Obě parkovací zóny budou označeny dočasným dopravním značením.

V pátek 16. srpna byla také spuštěna veřejná sbírka na podporu návratu žáků do nových prostor po zničujícím požáru hlavní budovy ZŠ Kontešinec. Veřejnost může posílat své finanční dary prostřednictvím webového odkazu na transparentní účet: https://www.kb.cz/cs/transparentni-ucty/2290267.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba » Zaostřeno", nebo přejděte na úvodní stranu.