Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Festival Ladná Čeladná přiveze Tata Bojs, Lenny, Monkey Busines i Prokopa

Festival Ladná Čeladná přiveze Tata Bojs, Lenny, Monkey Busines i Prokopa

29.7.2024 08:07 Hudba » Zaostřeno

Již v pátek 2. srpna 2024 se Čeladná promění ve festivalové městečko a přivítá návštěvníky na svém devátém ročníku. Mezi letošní headlinery patří Monkey Business, Tata Bojs, Lenny, Letní kapela, Michal Prokop s Framus Five a další interpreti. Dvoudenní akce nabídne také rozmanitý program pro děti kombinující pohyb, hru, zábavu i poučení. Novinkou letošního ročníku měly být výhradně bezhotovostní platby, nakonec ale bude vše jinak.

Zvětšit obrázek

Ladná Čeladná na snímku z roku 2022.
Foto: archiv pořadatelů

Kvůli chybě na straně dodavatele cashless systému návštěvníci zaplatí v areálu hotově stejně jako v minulých letech. Platební kartou půjde platit u prodejců, kteří mají svůj platební terminál, v opačném případě se bude platit v hotovosti.

„Tuto změnu nám dodavatel cashless systému oznámil nečekaně a jen pár dní před festivalem. Všechny návštěvníky proto upozorňujeme, že ne u všech stánků budou moci zaplatit kartou, a vzali si proto dostatečnou hotovost,“ uvedl ředitel Ladné Čeladné Jindřich Vaněk.

Festival uvede 13 koncertů, které budou v režii zvučných českých kapel i talentovaných muzikantů, kteří se pohybují na klubových a festivalových scénách. Na své si přijdou příznivci rocku, funku, popu, blues, ale také šansonu nebo taneční muziky.

„Každý večer má svoji hvězdu s velkým H. V pátek zahrají Monkey Business, v sobotu Tata Bojs. Tato jména doplňuje zpěvačka Lenny, Letní kapela v čele s Jaromírem 99 a pro dříve narozené máme třešničku, a to rockovou legendu Michala Prokopa s kapelou Framus Five. Dále to jsou např. funk-rockoví Adovany, kteří letos zabodovali na Colours of Ostrava, bluesový Gerald Clark nebo šansonová zpěvačka Rozálie,“ jmenuje některé interprety Jindřich Vaněk. Příznivci taneční hudby se pak mohou těšit na sety v podání DJ Martina Grednera, DJ Saura nebo Dr. Zeppelina, kterého doprovodí saxofonista Radim Nowak.

Ladná Čeladná se dramaturgicky zaměřuje na rodiny s dětmi, kromě hudby proto nechybí rozmanitý program pro malé návštěvníky – loutková divadelní představení, tvůrčí dílny, malování na obličej, deskové hry, lego zóna, čtení a tvořivé aktivity s neziskovkou Celé Česko čte dětem, ale také skákací atrakce, sportovní stanoviště a taneční workshop s dvojnásobným vítězem StarDance Janem Onderem.

Mezi letošní novinky pak patří netradiční herna s názvem Jiné hraní, kde si děti vyzkouší třeba kinetický písek, sliz, barvenou rýži a další materiály, které stimulují různé smysly a pomáhají zlepšovat schopnost zpracovávat a interpretovat smyslové podněty. V případě nepříznivého počasí se aktivity z venkovního dětského parku přesunou do tělocvičny, která zároveň funguje jako odpočinková zóna.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba » Zaostřeno", nebo přejděte na úvodní stranu.