Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Colours přišly o jednu z hvězd. Queens of the Stone Age ruší evropské turné. Náhradníkem bude Tom Morello z RATM

Colours přišly o jednu z hvězd. Queens of the Stone Age ruší evropské turné. Náhradníkem bude Tom Morello z RATM

9.7.2024 13:25 Hudba » Zaostřeno

Kapela Queens of the Stone Age, která měla být jedním z největších lákadel festivalu Colours of Ostrava, nakonec do České republiky vůbec nedorazí. Zrušila celé evropské tuxrné čítající devět koncertů. Informovali o tom v úterý pořadatelé. Zároveň oznámili náhradu, kterou lze označit za plnohodnotnou. Místo Queens of The Stone Age vystoupí americký hudebník Tom Morello, známý mimo jiné z kapely Rage Agains The Machine nebo Audioslave.

Zvětšit obrázek

Tom Morello.
Foto: archiv umělce

„Jako otvírák jsme si nemohli přát lepší kapelu, bohužel Queens of the Stone Age ruší ze zdravotních důvodů zbylý červencový program. Tahle smutná zpráva postihla i další festivaly, okamžitě jsme na ni zareagovali a oslovili nejrůznější možné interprety,“ uvedli organizátoři v oficiálním oznámení.

Tým Zlaty Holušové nakonec přiveze hudebníka, který byl původně zamýšlen pro příští ročník. Podle magazínu Rolling Stone osmnáctý nejlepší kytarista historie, člen Rokenrolové síně slávy, držitel dvou cen Grammy a hlavně nesmírně sympatický kytarista obklopený skvělými spoluhráči. „Věříme, že Tom Morello rozechvěje svým podáním Killing in the Name nebo aktuálním hitem GOSSIP areál do poslední ocelové trubky, a vy ho svým sborovým zpěvem doplníte první večer festivalu,“ tvrdí tisková zpráva.

Majitelům středečních jednodenních vstupenek pořadatelé nabízejí možnost vrácení vstupného. A to prostřednictvím předprodejní sítě GoOut, nebo e-mailem na adresu informace@colours.cz. Refundace se vztahuje pouze na jednodenní vstupenky na 17. 6. 2024.

„V případě, že nám zůstanete věrni a jednodenní vstupenku vracet nechcete, v areálu si ve středu můžete dát jedno pivo na nás. Pro akci Beers of the Stone Age je potřeba se na info POINTu Colours před vstupem prokázat jednodenní vstupenkou na středu. Na oplátku dostanete poukázku na pivo zdarma,“ tvrdí organizátoři.

„Dramaturgii každého ročníku skládáme pečlivě více než rok dopředu. Ztráta důležité kapely letošního programu nás velmi zarmoutila, ale díky skvělé čtyřiadvacetihodinové práci našeho týmu jsme mohli během velmi krátké chvíle potvrdit hudebníka, který věřím potěší jak fanoušky Joshe Homma a jeho party, tak osloví nové posluchače. Rage Against the Machine se naposledy kvůli covidu do Prahy nedostali a indície, že by se kapela vrátila na pódia, nejsou. Proto jsem šťastná, že si některé z ikonických skladeb budeme moct připomenout právě v podání jednoho z nejlepších kytaristů světa. Naše nová hvězda středečního programu Tom Morello přiveze do Česka poprvé svou vlastní show, která je hitem letošní festivalové sezóny v Evropě,“ dodala umělecká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Zdroj: tisková zpráva pořadatelů

Přečtěte si více z rubriky "Hudba » Zaostřeno", nebo přejděte na úvodní stranu.