Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Rádio Ostravan Live! Startuje nový seriál hudebních videí. Kapela Stratopilot představuje i novou píseň Hory

Rádio Ostravan Live! Startuje nový seriál hudebních videí. Kapela Stratopilot představuje i novou píseň Hory

24.6.2024 09:08 Hudba

Zajímavé kapely a interprety z Moravskoslezského kraje, hlavně nová a progresivní jména, chce v novém seriálu živých nahrávek představit internetové Rádio Ostravan, které je sesterským projektem portálu Ostravan.cz. Jako první byl v neděli zveřejněn videozáznam vystoupení kapely Stratopilot. Další záznamy budou následovat, do konce roku jich rádio pořídí ještě několik.

Zvětšit obrázek

Zpěvačka kapely Stratopilot Veronika Boráková.
Foto: radioostravan.cz

„Nabídku být první kapelou pořadu Rádio Ostravan Live jsme přijali velice rádi. Divákům tak můžeme přiblížit atmosféru našich koncertů,“ říká Jakub Krajíček z kapely Stratopilot, který je autorem velké většiny hudby.

 

Videozáznam byl pořízen v baru Nox v přízemí Kulturního centra Provoz, v jehož třetím poschodí se nachází studio Rádia Ostravan. Obsahuje čtyři skladby z debutového EP této kapely a také jednu novinku. „V premiéře jsme takto zveřejnili novou píseň s názvem Hory, která by měla být i součástí připravovaného alba. To by mělo vyjít na jaře příštího roku,“ dodal Krajíček.

Kapela Stratopilot hraje ve složení Veronika Boráková (zpěv), Jakub Krajíček (baskytara a klávesy), František Kuča (kytara) a Viktor Dořičák (bicí). Živě ji budete moci slyšet například 7. září na akci Setkání kytaristů v Ostravě a následně se kapela vůbec poprvé představí i na koncertech v Praze a v Brně.

Videozáznam vznikl díky sponzorské podpoře účetní a daňové kanceláře TOPTAX Ostrava. Vysílání a aktivity internetového Rádia Ostravan, které hraje výhradně hudbu z Moravskoslezského kraje, finančně podporuje Statutární město Ostrava a Moravskoslezský kraj.

Internetové Rádio Ostravan vysílá na adrese www.radioostravan.cz. K dispozici je i mobilní aplikace.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.