Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Vím, že těžké chvíle skončí, říká DJ Korolova z Ukrajiny před vystoupením na Beats for Love

Vím, že těžké chvíle skončí, říká DJ Korolova z Ukrajiny před vystoupením na Beats for Love

18.6.2024 11:08 Hudba

Ukrajinská DJ Korolova dokáže během jednoho roku zvládnout i 60 koncertů ve 20 zemích. Inu, slušný zápřah, ale také nepochybně jeden z důvodů, proč aktuálně patří mezi hudebníky, kterým nejvíce přibývají fanoušci a sledovanost na sociálních sítích i streamovacích platformách. Sympatická umělkyně poprvé vystoupí na Beats for Love a kulturní deník Ostravan s ní hovořil nejen o tom, jak se staví k roli hrdinky, za kterou ji mnozí považují, ale řeč přišla také na to, proč by chtěla umět cestovat v čase nebo pro jakou charitativní oblast je nejvíce zapálená. Festival Beats for Love má rezervováno v Dolních Vítkovicích své výsadní místo od 3. do 6. července. Korolova se představí na hlavní Love Stage ve čtvrtek 4. července.

Zvětšit obrázek

DJ Korolova vystoupí na Beats for Love.
Foto: archiv umělkyně

Zbývají necelé tři týdny do vašeho vystoupení v Ostravě. Už máte jasno, jak váš set bude vypadat?

V prvé řadě bych řekla, že se na tuto show velmi těším. Jsem připravena dát všem fanouškům hodně energie a strávit s nimi určený čas. V Ostravě budu hrát poprvé. Jediné, co vím, je, že je to nádherné město. Také jeho název zní hezky. Nemůžu se dočkat, až v Ostravě budu a zjistím o ní více.

Ve vašem repertoáru máte skladby, které téměř pokaždé zařazujete do vašeho vystoupení. Když tyto písně hrajete poněkolikáté, myslíte během nich na stejné věci, nebo různé?

Tohle hodně záleží na konkrétním dni. Většinou se však snažím o to, abych navázala spojení s publikem a četla náladu lidí v davu. Zkouším předvídat, co by fanoušci rádi slyšeli příště. Zároveň se ujišťuji, že na sebe vzájemně působíme a oni mají díky mě skvělý zážitek.

V čem vidíte hlavní rozdíly mezi vystoupeními na festivalech a v mexické džungli v Tulumu, na střeše objektu v Buenos Aires nebo v lese v portugalském městě Sintra, kde jste už také hrála?

Když hraji na festivalech, mám přidělený čas, kdy mám přijít a odehrát svůj set a koneckonců se musím soustředit na fanoušky, aby se dostatečně bavili, což miluji. Na druhé straně livestreamy, které dělám, jsou tak pokojné a inspirující. V těchto případech se mnohem více můžu soustředit na samotnou hudbu a přípravu setu. Jsem velmi pyšná, že později můžu tyto videozáznamy z nich šířit na mém YouTube kanálu.

DJ Korolova. (Foto: archiv)

Jedna z vašich písní se jmenuje Heal My Mind. Máte recept na to, jak bychom měli naše duše uzdravovat?

Pro mě je nejlepší odpočinek čas strávený s mou dcerou. Hodně cestuji, takže nic se nevyrovná chvílím, když můžu doma zcela vypnout, nabrat síly a trávit co nejvíce času s mou rodinou a přáteli. Daleko od veškerého chaosu a cestování.

Další ze skladeb jste nazvala Be Strong. Co děláte pro to, abyste byla silná?

V podstatě bych mohla odpovědět úplně stejně. Všechno je o mé rodině a přátelích. Vždycky se soustředím na to, co přijde příště. I během těžkých momentů se snažím najít si čas pro sebe. Vždycky někde vzadu mé mysli vím, že těžké chvíle skončí a přijde nějaký nový začátek.

Mnozí vás považují za idol či doslova hrdinku. Uvědomujete si to? Je pro vás obtížné tyto myšlenky zažehnat, nebo je to pro vás snadné?

Ráda komunikuji s novými DJs, dávám jim rady nebo si vyslechnu, co je na jejich hudební cestě potkalo. Na druhé straně být pro někoho hrdinka je doslova bláznivé. Nikdy jsem o tom takhle nepřemýšlela. Ráda bych doufala, že lidé mi a mé hudbě rozumí a že jim prostřednictvím mé hudby a mých vystoupení pomáhám.

Víme, že hudební byznys umí být krutý a mnoho talentů třeba rychlou slávu či přísun peněz nezvládlo. Kdo je vaším strážcem či průvodcem na vaší hudební cestě?

Jediná věc, kterou v hudebním průmyslu můžete udělat, abyste sami sebe ochránili, je najít správný tým, který vám rozumí a motivuje vás. Hudební průmysl je tak široké odvětví, že není možné, abych o něm věděla všechno. To je důvod, proč jsem se obklopila lidmi, kteří mě znají a rozumí mi. Já jim důvěřuji, že mi dávají správné rady ve správném čase.

DJ Korolova. (Foto: archiv)

Kdybyste mohla mít nějakou superschopnost, která by to byla?

Chtěla bych umět cestovat v čase. Tím pádem bych mohla být doma se svou dcerou každý den.

Chtěla byste mít život jako v nějakém televizním seriálu?

Ano, jako ve Hře o trůny. Miluji tuto show.

Co děláte pro to, aby byl svět lepším místem?

Velmi mě zajímají charitativní aktivity, které pomáhají zvířatům. Jsem zapojena do několika takových projektů, které na Ukrajině zachraňují zvířata a umísťují je na jiná, bezpečnější místa. Zvířata jsou moje velká láska. Dělám, co můžu, abych jim pomohla.

Petr Bidzinski | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.