Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Metalová událost roku: Udo Dirkschneider přijede do Ostravy s písněmi Accept

Metalová událost roku: Udo Dirkschneider přijede do Ostravy s písněmi Accept

5.8.2015 00:00 Hudba

Legendární metalový zpěvák Udo Dirkschneider, zakladatel slavných Accept, přijede 25. března 2016 do Ostravy v rámci chystaného turné Back To The Roots (Zpátky ke kořenům). Další koncerty budou 26. března ve Zlíně a o den později i v Praze. Půjde o ojedinělou událost, protože fanoušci v jeho podání naposledy uslyší legendární hity Accept. Po tomto turné je již podle svých slov nikdy nezazpívá. Deník Ostravan.cz o tom informovali pořadatelé koncertu.

Zvětšit obrázek

Kapela U. D. O. v čele s Udo Dirkschneiderem.
Foto: Archiv kapely

Kapela U.D.O. je dnes již legendou, stejně jako její zakladatel Udo Dirkschneider. Nicméně stále jde o velmi silnou a energií sršící partu. Ten, kdo se zúčastnil posledního koncertu na Masters Of Rock, jistě nezapře, že vystoupení U.D.O. bylo fenomenální.

To, že Udo Dirkschneider s kapelou vyjede na speciální turné věnované prvním albům kapely Accept, oznámil zpěvák na nedávném festivalu v německém Wackenu. Nyní je jasné, že turné nemine ani Českou republiku. V čem budce vlastně tak ojedinělé?

„Každý správný metalista ví, že Udo je zakladatelem skupiny Accept. Stál u zrodu legendy heavy metalu, která v té době určovala směr spousty dalších kapel. Po rozpadu kapely si frontman založil svou kapelu s názvem U.D.O. a přenesl do nově vzniklé formace nejen své charisma, hudební styl a umění, ale i fanoušky Acceptu,“ říká pořadatel Patrik Kohut.

Od té doby U.D.O. hraje na každém svém koncertu ty největší pecky z historie kapely Accept. Ale turné v roce 2016 za tím vším udělá tlustou čáru. Udo Dirkschneider chce definitivně uzavřít kapitolu jménem Accept. Prozradil, že příští rok chystá speciální turné, na kterém dá sbohem hitům jako jsou Balls to the Wall, Metal Heart či Princess of the Dawn.

„Pořád mě ty skladby baví zpívat, pořád jsou důležitou součástí mé tvorby a pořád mi sedí, ale je načase tuhle kapitolu uzavřít. O Accept se toho tolik namluvilo a naspekulovalo, že k tomu chci říct své poslední slovo a dát fanouškům poslední šanci vidět mě, jak během jednoho koncertu zpívám jen tyhle skladby,“ říká Udo. Po tomto speciálním turné se chce Udo Dirkschneider věnovat pouze tvorbě kapely U.D.O.

Jedinečnou šanci budou mít Ostravané 25. března v Ostravě v klubu Garage. Dále U. D. O. se speciálním vzpomínkovým programem zamíří i do Zlína a do Prahy.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.